A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

«Тим, хто врятував світ»

Дата: 26.04.2021 15:16
Кількість переглядів: 235

В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ.

Аварія на Чорнобильській АЕС стала справжньою національною трагедією, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Ядерна стихія опалила долі мільйонів українців, породила величезну кількість проблем. З плином часу вони змінюються, трансформуються, але не зникають.

Сьогодні, 26 квітня, біля пам’ятника живим і мертвим «Тим, хто врятував світ» відбувся мітинг-реквієм з нагоди відзначення 35-х роковин Чорнобильської трагедії.

Вшанувати пам’ять ліквідаторів та згадати трагічні події прийшли учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, міський голова Віталій Колісніченко відзначив пам’ятними медалями «35 років аварії на ЧАЄС» п’ятьох земляків – ліквідаторів.

Учасники мітингу-реквієму вшанували хвилиною мовчання загиблих і постраждалих внаслідок аварії, поклали квіти до пам’ятника.

Панахиду за загиблими та померлими від Чорнобильської трагедії підніс благочинний Гребінківського округу протоієрей Василь Ціко.

Гребінківським міським краєзнавчим музеєм в соціальних мережах організовано фотовиставку «Відлуння Чорнобиля»; в районній газеті «Лубенщина» надрукований краєзнавчий матеріал «Біль і трагедія Чорнобиля». На сторінках бібліотечних закладів громади в соціальних мережах висвітлені культурно-просвітницькі, виставкові тематичні заходи, присвячені 35-ій річниці Чорнобильської катастрофи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора