A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Вже так повелося і звичаєм стало День села відзначати в переддень Купала

Дата: 05.07.2021 13:26
Кількість переглядів: 187

Вже стало доброю традицією щороку напередодні свята Івана Купала збиратися на галявині в селі Слободо-Петрівка, аби привітати його жителів  з Днем села. Цьогоріч ця традиція не стала винятком. Зібралися тут і місцеві жителі , і гості, і аматори сцени. Привітав присутніх перший заступник міського голови Володимир Зінченко, з вітальним словом до громади звернулася староста сіл Світлана Єфременко.

Ведучі свята нагадали присутнім часи різних епох, коли відбувалося становлення їхніх сіл, формувалися місцеві звичаї та традиції, а бурхливі події змінювали людей. Саме так міцнів їх дух, зростало прагнення до волі та мирної праці.

Привітали слободо-петрівці своїх довгожителів - Миколу Івановича Терещенка та Ольгу Сергіївну Гребінь.

Божого благословення побажали наймолодшому жителю громади Богданчику Садовому.

Родини, які відзначили 50-и та 60-и річний ювілеї подружнього життя, Василь та Надія Хоменки та Анатолій і Катерина Черненки, стануть життєвим прикладом для молодої сім’ї Валерія та Тетяни Василенків, які відзначили ситцеве весілля (1 рік у шлюбі).

Гарний настрій жителям подарували аматори сцени. Звучали і сучасні, і купальські пісні, театралізоване дійство з купальськими традиціями.

Завершилось святкування запалюванням купальського вогнища, частуванням козацьким кулішем та запальними танцями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора