A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ “На скрижалях негасимої пам’яті свого роду”

Дата: 20.07.2021 10:14
Кількість переглядів: 175

З глибини віків в українських родинах було доброю традицією вести книгу свого роду задля знання своїх генеалогічних коренів, а також збереження та пронесення цих знань до майбутніх поколінь. Наразі, на жаль, ця традиція поволі зникає, ймовірно, через реалії сучасного ритму життя.

 

17 липня 2021р., у залі Гребінківського міського будинку культури, колективом Гребінківського міського краєзнавчого музею, з технічної допомоги директора міського будинку культури Сергія Магазія, була здійснена презентація книги роду "На скрижалях негасимої пам'яті" нашого земляка Володимира Ульянченка.

Захід зібрав чимало представників роду Ульянченків, серед яких відомі артисти, військовослужбовці, залізничники та видатні особи, удостоєні державних нагород.

З теплотою та захопленням до автора книги зверталися голова ветеранської організації Валентин Неруш, виконуюча обов’язки директора Гребінківського міського краєзнавчого музею і ведуча заходу Людмила Безвиненко та присутні у залі з роду Ульянченків.

На презентації були представлені родинні фото Ульянченків, а також попередні 4 документальні збірки автора.

 

Автор книги Володимир Андрійович, детально розповів про життєвий шлях видатних особистостей свого роду, їх здобутки. Викладач вокалу Олена Цяпко зі своїм сином Богданом виконали для автора всесвітньо відомий романс «Очи черные», що є світовим шедевром у творчості Євгена Гребінки і пісенною перлиною нашого краю.

У фіналі події Володимир Ульянченко чуттєво та зворушливо подякував ведучій заходу та відомій краєзнавиці Гребінчиного краю Людмилі Безвиненко за її титанічну працю зі збереження культурної спадщини ріднокраю, присвятивши свій авторський вірш написаний для неї та вручив «Сертифікат патріота Гребінчиного краю».

 

Користуючись нагодою, від імені земляків, колег та від себе, як автора цієї замітки, хочу висловити своє захоплення автором книги, адже будучи майже повністю незрячою людиною, він знайшов у собі сили не тільки дослідити власний рід починаючи із кінця XVIII століття й до наших днів, зібравши дані більш ніж про 1000 членів роду для родинного архіву, а й видрукувати цілу книгу, що є наочним прикладом для багатьох, як варто ставитися до свого історичного коріння.

...✍️©Анатолій Чернишенко
Фото автора.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора