A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

5 грудня – Міжнародний день волонтера

Дата: 06.12.2021 14:27
Кількість переглядів: 171

5 грудня – Міжнародний день волонтера.

Волонтерство закладено в генетичному коді українців.

Це люди, які за покликом власної душі готові допомогти тим, хто цього потребує. Саме такими, щирими і безкорисливими, готовими прийти на допомогу за першим же покликом є активісти Гребінчиної світлиці.

Наші земляки-гребінчани – люди з великим серцем і щирими намірами, які безкорисливо приходять на допомогу у скрутну хвилину. Завдяки їхній небайдужості хворі, самотні, незахищені люди отримують опіку і тепло добрих сердець.

Сотніченко Катерина Василівна – її добре знають на вулиці Сковороди, адже вона завжди приходить на допомогу сусідам та знайомим жителям вулиці. А скільки квітів виростила і подарувала…

 

Бичова Євдокія Іванівна – активіст Гребінчиної світлиці. Вона пише чудові вірші, які потім читає на зібраннях Гребінчиної світлиці, у бібліотеці, а також на гуртках Університету ІІІ віку, що проводить Гребінківський територіальний центр соціального обслуговування. Вона допомагає людям з обмеженими можливостями та на постійній основі опікає особу з інвалідністю І групи.

Рябокінь Валентина Миколаївна – активна учасниця культурно-просвітницьких заходів, які проводяться в Гребінчиній світлиці, територіальному центрі. Її вірші люблять і читають не тільки земляки, а й в Хорватії, у м. Загреб, там вийшла її збірка «Музыка дождя».

Наталенко Олена Адамівна – народний майстер художньої вишивки, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, вона постійно приймає участь у виставках майстрів народної творчості, веде майстер-класи з народної вишивки. Її роботи є в Гребінківському міському краєзнавчому музеї та у Канівському музеї Тараса Шевченка. Багатьом гребінківцям вона подарувала свої вишивки.

 

Безвиненко Людмила Андріївна – директор Гребінківського міського краєзнавчого музею, людина з великим серцем і щирою душею. Вона приходить на допомогу кожному, хто її потребує і не залишається байдужою до жителів нашого міста.

Постійно дарує людям свою творчість і радує слухачів чудовими піснями квартет Гребінківського міського краєзнавчого музею «Осінні барви» у складі: Галини Савлук, Людмили Цимбал, Ніни Трохименко, Лідії Запорожець.

Снісар Ольга Григорівна – часто, на волонтерських засадах, бере активну участь в упорядкуванні рідного міста Гребінка.

Неруш Валентин Михайлович – голова ветеранської організації громади дбає про ветеранів війни і праці та завжди приходить на допомогу в скрутну хвилину.

Дитячий вокальний колектив «Співночка», керівник Олена Цяпко – постійно виступає перед ветеранами міста, дарує їм чудові пісні.

Активну допомогу музею в оформленні виставок надає Дарія Самойлович.

Найбільш потужний сплеск українського волонтерства відбувся у 2014 році, саме революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерського руху в нинішній Україні. Люди жертвували усім: часом, грішми, часто здоров’ям і життям. Волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали допомогу, везли на передову все, що могли, приймали біженців, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували вареники та борщові набори.

У червні 2014 року, на території тоді ще Гребінківського району, розпочав свою діяльність волонтерський центр. За сприяння міського голови (Віталій Колісніченко) в Гребінківському міському будинку культури було виділено окреме приміщення для його розташування. Всю його роботу координувала Надія Бутенко. Активну участь в організації допомоги бійцям АТО надавали працівники міського Будинку культури. Вони не тільки допомагали завантажували машини, якими перевозили зібрані продукти харчування, а й організовували благодійні концерти.

Постійно надавали фінансову допомогу пенсіонери: Надія Петрівна Лук'янченко, Наталія Володимирівна Матвіїв.

Активну участь у волонтерській діяльності приймали: Анатолій Ворона, Микола Могирьов, Анатолій Комар, Любов Журавленко, Наталія Ярославська, Катерина Ткаченко, Дмитро Кохно, Анатолій Середа.

Фінансову допомогу надавав колектив залізничної станції «Гребінка».

Колективними волонтерами стали учні шкіл міста. Учні шкіл влаштовували ярмарки, а виручені кошти перевали волонтерському центру.

Всі школи громади надсилали листи, малюнки, відправлення бійцям АТО.

Сучасна історія боротьби за незалежність України доводить усім, що волонтерство – це стовідсоткове покликання, прагнення людини зробити світ кращим, допомогти кожному, хто потребує захисту і підтримки.

Презентацію розробила ©Nadia Falkivska;

У презентації використані фото: Анатолій Чернишенко, Игорь Катруш, Юлія Назарець, а також інших невідомих авторів.

Записав презентацію ©ЧАР/Net.

Лінк на відео у Facebook: https://www.facebook.com/MuseumEugeneHrebinka/videos/4772957929423177;
Для скачування оригіналу відео з файлоообмінника: https://mega2.dp.ua/ru/hHm9BkfCc


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора