A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

День Збройних сил України - свято справжньої мужності, героїзму і відваги

Дата: 06.12.2021 13:29
Кількість переглядів: 98

6 грудня 1991року, рівно 30 років тому, Верховною Радою України було ухвалено закон "Про Збройні сили України", "Про оборону України", саме в цей день українці відзначають державне свято - День Збройних сил України - свято справжньої мужності, героїзму і відваги.

24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла постанову "Про військові формування в Україні", якою було покладено початок будівництва Збройних Сил України. Восени - взимку 1991 року було підготовлено важливі документи, що стали нормативно-правовою базою формування ЗСУ. 11 жовтня ВР України затвердила Концепцію оборони і будівництва Збройних Сил України. Концепція визначала, що Збройні Сили України складаються з трьох видів: Сухопутні війська, Військово-Повітряні Сили і Сили Протиповітряної оборони, Військово-Морські Сили.

Збройні Сили - це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави, справжня гарантія державного суверенітету.

Зараз це свято стало символом справжньої мужності, героїзму і відваги. В цей день ми низько вклоняємося подвигу тих, хто віддав своє життя за Україну, та всім тим, хто несе військову службу в зоні ООС, за відданість українській державі, незламну силу волі та безстрашність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора