A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Дорогі земляки! Вітаємо Вас із Новорічними та Різдвяними святами!

Дата: 31.12.2021 08:35
Кількість переглядів: 169

Зимовий цикл свят розпочинається веселим народним святом Миколая і завершується 19 січня – саме цього дня відзначається свято Водохреща. Цей період називається святками або Дванадцятиденням.

Зимовий цикл свят є найбільш популярним і очікуваним в народі. Особливо їх з нетерпінням чекають діти. Вони пов’язані з приємними сюрпризами, надіями на чарівне виконання бажань, вірою, що все задумане здійсниться за допомогою казкових персонажів.

Веселі зимові свята відмічають і дорослі, і діти. Вони супроводжуються пустощами, розвагами, жартами, піснями. У ці дні загадують бажання, замовляють подарунки, гадають на майбутнє.

До Новорічних свят працівниками закладів культури громади проводяться цікаві культурно-мистецькі заходи. На жаль в умовах карантинних обмежень не має можливості проводити масові святкові заходи.

Щовечора, біля Гребінківського міського Будинку культури збирається багато дітей і дорослих. Вони приходять сюди, щоб насолодитися новорічною атмосферою, помилуватися красунею Ялинкою, послухати веселих новорічних пісень.

У приміщенні Міського Будинку культури відкрита «Казкова новорічна фотозона», де всі охочі можуть зробити фото на згадку.

Гребінківський міський краєзнавчий музей проводить фотовиставку новорічних композицій під гаслом «Збережемо ялинку!». Активну участь у ній взяли учні та вчителі опорного закладу Гребінківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 під керівництвом заступника директора з виховної роботи Тетяни Фаєнко. Також працівниками музею Анатолієм Чернишенком та Надією Фальківською було підготовлено краєзнавчі матеріали про новорічні звичаї та обряди українців, які були опубліковані в газетах та на онлайн-сторінці «Гребінчина світлиця».

В Гребінківській міській публічній бібліотеці відбувся ряд заходів, присвячених Новорічним і різдвяним святам, серед них: народознавча година «Казку зима візерунком малює, а Миколай візерунки готує». Для дітей організовано майстер-клас «Подарунок Миколаю» (розмальовка пряників). Також Ви маєте змогу завітати в бібліотеку та зробити новорічні фото біля святкової фотозони «Святковий настрій».

13 січня у Гребінківському міському Будинку культури відбудеться свято Маланки.

Також, щедрувальний гурт Гребінківського міського Будинку культури привітав з Новорічними святами працівників Міської ради, підприємств та організацій міста.

Учасники щедрувального гурту представили глядачам цікаву міні-виставу «Вітаємо з Новим роком і Різдвом Христовим». Її підготували працівники Міського Будинку культури Сергій Магазій, Леся Баранівська, Анатолій Син, Тетяна Худолій. Веселими піснями, танцями, грою на народних музичних інструментах вони дарували глядачам позитивні емоції і створювали чудовий святковий настрій.

Засвітилися новорічні вогники і в сільських закладах культури Гребінківської територіальної громади.

     Дорогі земляки! Вітаємо Вас із Новорічними та Різдвяними святами, бажаємо міцного здоров’я, родинного затишку, миру та злагоди. Нехай для Вас і ваших родин Новий рік буде сповнений щастям, радістю та добром!


...✍©Гребінківський міський краєзнавчий музей.

Фото Анатолія Чернишенка, Надії Фальківської.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора