A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Святкуємо день народження Євгена Гребінки

Дата: 02.02.2022 19:17
Кількість переглядів: 110

  Сьогодні, 2 лютого, святкуємо 210-у річницю від дня народження нашого земляка, творця українського байкарства Євгена Павловича Гребінки.

  На знак шани та вдячності за вклад у розвиток української літератури керівники Гребінківської міської ради на чолі з міським головою Віталієм Колісніченком відвідали могилу Євгена Гребінки в с.Мар’янівка, пам’ятник в м.Гребінка та поклали квіти. 

  В рамках свята відбулася презентація виставки «Творчість нащадків Євгена Гребінки», в якій представлені творчі роботи учнів Гребінківської дитячої музичної школи до поезій та байок Є.Гребінки; місцевий художник Олег Макогон презентував відвідувачам свої роботи; Гребінківська міська публічна бібліотека організувала літературну композицію «Терни та зiрки Євгена Гребiнки», книжкову виставку «Закоханий у рідну Полтавщину».

Фотозона з інсталяціями у фоє Гребінківського міського будинку культури відтворила настрій романтичних почуттів Гребінки до Марії Ростенберг, яка надихала поета на написання романсу «Очі чорнії». Музичний супровід театралізованого дійства дарували глядачам викладачі Гребінківської дитячої музичної школи Міла Цюк, Валерій Коломієць та Аліна Кравченко.

  Було представлено пісенні збірки Наталії Гринь та Аліни Кравченко «Ой весна, весняночка», Валерія Коломійця «П’єси для фортепіано», які можна було прослухати в аудіозаписі. 

Гребінківський міський краєзнавчий музей за круглим столом «Кава з добродієм Гребінкою» радо приймав гостей Пирятинського міського краєзнавчого музею та Лубенського краєзнавчого музею ім.Г.Я. Стеллецького.

 До святкування долучилися сільські заклади культури, в яких пройшли «Літературні посиденьки», де можна було почути не тільки твори Євгена Гребінки, а і місцевих поетів; виставки предметів декоративно-ужиткового мистецтва IXX-XX століть «Із бабусиної скрині».

  Вже 27-ий рік на сцені Гребінківського будинку культури проводиться конкурс читців творів Євгена Павловича Гребінки, який розкриває багато талановитих виконавців не тільки Гребінківщини, але й інших регіонів України. Цьогорічний конкурс пройшов дистанційно та незважаючи на це, в конкурсі взяло участь сімдесят учасників. Традиційно міський голова Віталій Колісніченко нагородив переможців дипломами, грошовими сертифікатами та привітав присутніх зі святом.

  Вистава Полтавського обласного музично-драматичного театру імені Н.В. Гоголя «Сватання на Гончарівці» стала феєричним завершенням святкових заходів. 

  Висловлюємо подяку Департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації в особі директора Ірини Удовіченко за спів фінансування обласного свята.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора