A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Шануємо тих, хто пройшов пекло війни

Дата: 15.02.2022 17:53
Кількість переглядів: 92

   Сьогодні, 15 лютого, в День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці завершення виведення військ із Афганістану керівники міста, воїни – афганці та громадськість Гребінківської громади біля пам’ятного знаку вшанували пам'ять усіх тих, хто пройшов пекло війни в Афганістані.

  Війна стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людейтих, хто безпосередньо знаходився на афганській землі, і тих, хто безмежно тривожними і довгими днями, і ночами чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів…

   Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності, є яскравим наслідуванням молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні.

Міський голова Віталій Колісніченко вручив грамоти  воїнам-інтернаціоналістам, які активно проводять роботу по військово-патріотичному вихованню молоді. Проведено панахиду за загиблими та померлими. Відбулася церемонія покладання квітів. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів.

   В Гребінківській міській публічній бібліотеці відбулась відео презентація книжкової виставки-реквієму «Незгоєна рана – Афганістан», година пам`яті «Наш вічний біль – Афганістан». 

  В бібліотечних закладах громади  проведено історичні години та години пам’яті, організовано тематичні виставки книг та фотодокументів.

  Гребінківський міський краєзнавчий музей організував відео презентацію «Вічна пам’ять полеглим, вічна слава живим!»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора