A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Новини

Звітний концерт найкращих колективів Гребінківської територіальної громади "Де згода в сімействі"

16 червня 2024 року, в Гребінківському міському будинку культури, у рамках Обласного огляду-конкурсу, відбувся благодійний заключний звітний концерт найкращих колективів Гребінківської територіальної громади "Де згода в сімействі", присвячений 255-річчю від дня народження видатного письменника Івана Петровича Котляревського.

20:55 16.06.2024

Працівники Гребінківського міського будинку культури долучилися до акції "Голоси дітей"

Працівники Гребінківського міського будинку культури долучилися до акції "Голоси дітей". В рамках акції в парку Гребінківського МБК на дереві були розміщені дзвіночки, які символізують голоси вбитих рф українських дітей.

15:29 04.06.2024

Лубенські музейники відвідали пам’ятні місця Полтавщини пов’язані з письменником Євгеном Гребінкою

Лубенські музейники відвідали пам’ятні місця Полтавщини пов’язані з письменником Євгеном Гребінкою. Працівників музею та музейних активістів гостинно зустріла в.о. директора Гребінківського міського краєзнавчого музею Людмила Безвиненко. Хранителька минулого Гребінківщини презентувала гостям експозицію присвячену пам’яті великого земляка та розповіла про життєвий та творчий шлях письменника. Лубенці мали змогу познайомитись і з залами присвяченими історичному минулому та видатним людям Гребінківської громади. Від імені колективу Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького в.о директора Тетяна Сафронова вручила подяку Людмилі Андріївні за багаторічну працю на ниві збереження та популяризації історії рідного краю. Гості з Лубен відвідали і родинний музей братів Гребінок у селі Мар’янівка, де із цікавістю прослухали розповідь екскурсовода Альони Данильченко.  Музейники побували на місці садиби родини Гребінок, доторкнулися до природної пам’ятки, двохсотрічного  сріблястого каштана та поклали квіти на могилу великого українця. Щире спілкування, обмін думками та професійними планами надали працівникам музею наснаги на подальшу роботу. Щиро вдячні колегам Людмилі Безвиненко та Анатолію Чернишенку за співпрацю, за спільну діяльність у напрямку збереження надбань культури та історії Полтавщини.

15:51 03.06.2024

Сьогодні в Гребінківському міському будинку культури відбулася надзвичайно яскрава і захоплююча театралізована музична вистава, присвячена Міжнародному дню захисту дітей

Сьогодні в Гребінківському міському будинку культури відбулася надзвичайно яскрава і захоплююча театралізована музична вистава, присвячена Міжнародному дню захисту дітей. Цього разу на сцені ожила знаменита історія про містера Віллі Вонка- відомого як найкращого за всі часи виробника і винахідника шоколадних цукерок. Він запросив глядачів у подорож по своїй фабриці, де кожен куточок сповнений магії і фантазії.  Актори та хореографічні колективи «Забава» і студія «Maximum”, вразили своєю майстерністю  та енергійністю, а переможниця регіонального фестивалю- конкурсу «Зорепад» Таміла Квач дарувала чудовий спів глядачам. Костюми, декорації та спецефекти зробили виставу яскравою і незабутньою. Діти, які відвідали захід разом із своїми батьками, були в захваті від казкових персонажів та їхніх пригод. Організатори висловили вдячність всім учасникам та гостям за чудову атмосферу та підтримку.

13:59 31.05.2024

День вишиванки - свято, покликане сприяти єдності й процвітанню українського народу

Сьогодні День вишиванки. День вишиванки - свято, покликане сприяти єдності й процвітанню українського народу. Вишиванка - це  краса, здоровʼя і щаслива доля, це код нації. Вишита сорочка символізує сімейні цінності - памʼять роду, вірність і любов. Вишиванка була, є і буде оберегом для кожного з нас. Різноманітні орнаменти  - це не просто красиво, це символи, що оберігають нас, в них - сила, тепло, життя. Тополівська СБФ пропонує годину народознавства «Творіння рук, душі і серця».

13:07 16.05.2024

Сьогодні разом з мільйонами людей усього світу ми відзначаємо День пам’яті та примирення

Сьогодні разом з мільйонами людей усього світу ми відзначаємо День пам’яті та примирення.      Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора спільними зусиллями зупинили десятки країн і народів. Ми знаємо, що перемагає той, хто захищає рідну землю. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучої перемоги сьогодні.      Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне – мир. Та, на превеликий жаль, цю знаменну дату ми зустрічаємо сьогодні зі зброєю в руках. Зараз, як і в роки Другої світової війни, українці воюють з жорстоким і цинічним агресором. Те, що творять московські так звані військові на українській землі, є геноцидом українського народу, свідомим знищенням нашої нації. Тому сьогодні ми зобов’язані глибоко і остаточно переосмислити історію, нарешті зрозуміти, що ми і московіти завжди були різними і за ментальністю та цінностями. Всі ми у невичерпному боргу перед тими, хто віддав у Другій світовій та сьогоднішній війні свої життя, чия юність та молодість покладені за право вільно жити у своїй державі.     Земний уклін усім, хто виніс на своїх плечах лихоліття років окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідну країну.     Щороку це свято служитиме нагадуванням – немає більшої цінності, ніж радість життя на мирній землі!     У ці складні часи ми, як ніколи, маємо згуртуватися навколо високої мети – жити в незалежній, єдиній, квітучій Україні. І нехай незламний дух Великої Перемоги надає нам сил і наснаги!      Бажаю всім мирного неба над головою, злагоди та благополуччя вам, вашим рідним та близьким, швидкої перемоги у теперішній війні. Слава Україні! Слава її героям-захисникам!

13:13 08.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора