A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Історію легко переписати, але не змінити

Дата: 13.04.2022 15:16
Кількість переглядів: 71

Як і століття тому, сьогодні росія продовжує використовувати свої «перевірені методи» – підступною агресією та жорстокістю вручатися в життя суверенної держави – України. 

Одним з доказів свавілля росії є Батуринська трагедія, що сталася 314 років тому. «Вся Україна купається в крові.», – писали французькі газети про страшні події, які сталися у Батурині у 1708-му році.

Нелюдська жорстокість, з якою московські війська вирізали мешканців, розграбували та спалили столицю гетьмана Мазепи лише за бажання бути вільними від московського царя, шокувала усю Європу. Жертвами різанини в Батурині стали близько 15 тисяч людей – московська орда не зглянулася ані над старими, ані над жінками, ані над дітьми. 

Сучасні українські реалії відображають в собі Батуринську трагедію, яка мала би стати своєрідним застереженням для усього світу.

Знову, вже у 21 столітті агресія проти нашої держави. Знову російсько-українська війна. Знову, як і у добу Івана Мазепи, практикується нищення населених пунктів разом з мирними жителями. Знову знущання, пограбування, вбивство цивільного населення.

Батуринська трагедія нагадує, що російський агресор за останні сторіччя анітрохи не змінився, а амбіції сусідньої держави загрожують інтересам України.

Україна залишається тим щитом, який боронить кордони Європи від хворобливих планів держави-агресора.

І тільки сильна армія, згуртованість та незламний дух нашого народу, його національна пам’ять є гарантами єдності нації, нашої незалежності і безпеки.

МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

СЛАВА УКРАЇНІ та її ГЕРОЯМ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора