A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

29 серпня - День пам‘яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата: 29.08.2022 12:37
Кількість переглядів: 45

    Саме в цей день у 2014 році, в ході Іловайської операції, відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.

    В ті роки загинули і наші земляки В'ячесла́в Лисенко — учасник боїв за Іловайськ та боїв за Донецький аеропорт та Євген Лукаш, що трагічно загинув 1 липня 2014 р. в районі с. Криниці, Олександрівський район, Донецька область.

    На жаль російська орда не полишила своїх амбітних планів скорити український народ, вбити в ньому жагу до свободи та незалежності.

    Війна триває.

    Гребінківська громада втрачає на війні своїх земляків, нещадний ворог забирає життя кращих синів України – наших мужніх захисників:

    Писаренко Дмитро – загинув на Харківщині;

    Іванченко Роман – загинув на Ізюмському напрямку Харківщини;

    Назарко Олександр – поклав своє життя в жорстоких боях під Сіверськом Донецької області;

    Мороз Руслан - поліг під час артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Цапівка Богодухівського району на Харківщині;

    Аронов Яким - загинув в с. Клинове, Донецької області.

    Тож у цей день висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих захисників, які втратили у війні з російським окупантом своїх синів, дочок, чоловіків, братів, сестер.

    Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора