A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

29 серпня – День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата: 29.09.2022 13:12
Кількість переглядів: 39

      29 серпня згідно з Указом Президента цього року в Україні офіційно відзначається День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

     Саме цього дня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, 366 українських військових і правоохоронців. Ще 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

     Ми пам'ятаємо кожного Героя нашої громади, які віддали своє життя за свободу та територіальну цілісність нашої країни: Андрія Черненка, В'ячеслава Лисенка, Євгена Лукаша, Дмитра Писаренка, Романа Іванченка, Олександра Назарка, Руслана Мороз, Якима Аронова.

     Символом скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами став сонях. Саме тоді, коли тривали бої, на полях цвіли соняхи. І останнє, що бачили на цьому світі наші мужні й сміливі захисники, були золотаві голівки, повернуті до сонця, до життя.

     Гідно вшануймо пам'ять всіх тих хто загинув в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, вклонімося їх подвигу та героїзму.

     В цей день вшануймо пам’ять загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань.

     Вічна слава подвигу полеглих героїв Небесної сотні!

      Вічна пам’ять у наших серцях тим, хто пішов у безсмертя, і вічний їм спокій там, на небесах! Честь і хвала живим!

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора