A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

В Гребінківській міській публічній бібліотеці організовано книжкову виставку до 90 роковин початку Голодомору 1932-1933 років.

Дата: 25.11.2022 11:53
Кількість переглядів: 51

У суботу 26 листопада Україна і світ відзначатимуть 90-ті роковини початку Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Голодомор – це акт геноциду Українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані, де переважну більшість населення становили українці, з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

Цю скорботну дату ми згадуємо сьогодні в реаліях нової боротьби за виживання української нації. Через 90 років після вчинення Голодомору-геноциду на теренах України Росія вчиняє новий геноцид – війною. Одвічний ворог нас знову намагається «денаціоналізувати» та упокорити, щоб не випустити з-під свого впливу та не допустити зміцнення української державності. Методи новітнього путінського режиму мало відрізняються від сталінських: вбивства, терор голодом і холодом, залякування, депортації.

Українська нація мужньо чинить спротив значно чисельнішому ворогу. В нас немає іншого вибору, ніж вистояти. Інакше історія закине українців на нове коло вже пройдених випробувань. Ми пам’ятаємо уроки минулого й не хочемо повертатися в «тюрму народів». Саме національна пам’ять робить нас сильнішими, надає сил для подальшої боротьби.

Закликаємо Вас приєднатися до акції "Запали свічку". Де б ви не були — вдома, в будь-якому регіоні України чи за кордоном, ввечері 26 листопада потрібно запалити вогник у вікні як вияв скорботи за загиблими та віри в перемогу українців найближчим часом.

В Гребінківській міській публічній бібліотеці організовано книжкову виставку до 90 роковин початку Голодомору 1932-1933 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора