A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

2 квітня 2023 року Гребінчина земля мала радість приймати у себе туристичну компанію затятих ентузіастів-подорожувальників "КолоКрай" із Києва

Дата: 02.04.2023 19:55
Кількість переглядів: 37

2 квітня 2023 року Гребінчина земля мала радість приймати у себе туристичну компанію затятих ентузіастів-подорожувальників "КолоКрай" із Києва.

Ми радо зустріли щирих гостей у Гребінчиній світлиці.

Людмила Безвиненко повідала багато цікавих фактів про життєвий і творчий шлях Євгена Гребінки та про видатних особистостей нашого краю, а також відповіла на численні питання, які цікавили гостей.

Гості прослухали запис відомого романсу «Очі чорнії» у виконанні Максима Хрещика, на слова Євгена Гребінки, який було перекладено українською мовою.

Анатолій Чернишенко розповів про брата Євгена Павловича, видатного академіка архітектури, автора 89 споруд у Санкт-Петербурзі, Миколу Павловича Гребінку.

Надія Фальківська поділилася своїми дослідженнями портретів Євгена Гребінки, написаними в різні періоди його життя.

Гості захоплено та з величезною цікавістю оглянули наш Будинок культури, який також є пам’яткою архітектури.

Одразу після зустрічі у Гребінківському міському краєзнавчому музеї, Туристична компанія "Колокрай" відправилася на відвідини безпосередньо місця народження і поховання Євгена Гребінки, його

родинного склепу – на хутір Убєжище, нині с. Мар‘янівка.

Екскурсовод Альона Данильченко провела гостей мальовничими краєвидами села, розповіла та показала місце, де був розташований будинок родини Гребінок, а також, гості мали змогу оглянути ботанічну пам‘ятку природи – Гребінчин каштан, під яким бував і творив свої вірші Тарас Шевченко, приїжджаючи в гості до родини Євгена Павловича.

Гості із захопленням торкалися каштану і загадували бажання.

Екскурсію відвідала і староста села Тетяна Ігнатович, яка поділилася своїми спогадами про період свого навчання у місцевій школі і враженнями від місцевих живописних краєвидів.

Завершилася екскурсія спільним фото біля місця поховання Євгена Гребінки та його родини.

...✍©Гребінківський міський краєзнавчий музей;

Фото – Анатолія Чернишенка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора