A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Щороку, третьої неділі травня, українці вшановують пам‘ять загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом

Дата: 20.05.2023 15:18
Кількість переглядів: 27

Щороку, третьої неділі травня, українці вшановують пам‘ять загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом.

Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в‘язниці, заслання, табори, примусове психіатричне лікування. Терором і репресіям були піддані всі верстви населення: від наукової і творчої інтелігенції до робітників і селян.

Одним із символів тих подій став Биківнянський ліс під Києвом. Крім того виявлено щонайменше 18 місць масових поховань.

Всі ці жахи ніби вже пішли в історію, але після широкомасштабного вторгнення росії, терор і переслідування стали моторошною реальністю для величезної кількості українців, чиї міста і села окупували війська агресора. Катування, розстріли невинних без суду і слідства, насильницькі депортації, фільтраційні табори, масові переслідування - ідеологічні спадкоємці радянщини в путінській росії знову принесли на українську землю

масові політичні репресії.

Ціною надзусиль Україна бореться не лише за звільнення своїх земель, за відновлення суверенітету, а й за те, щоб сталінські методи «Великого терору» не були інструментом політики в сучасному світі.

Вічна пам‘ять безневинно загиблим та закатованим українцям.

Вічна слава живим борцям за нашу Перемогу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора