A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Щороку, третьої неділі травня, українці вшановують пам‘ять загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом

Дата: 20.05.2023 15:18
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Щороку, третьої неділі травня, українці вшановують пам‘ять загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом.

Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в‘язниці, заслання, табори, примусове психіатричне лікування. Терором і репресіям були піддані всі верстви населення: від наукової і творчої інтелігенції до робітників і селян.

Одним із символів тих подій став Биківнянський ліс під Києвом. Крім того виявлено щонайменше 18 місць масових поховань.

Всі ці жахи ніби вже пішли в історію, але після широкомасштабного вторгнення росії, терор і переслідування стали моторошною реальністю для величезної кількості українців, чиї міста і села окупували війська агресора. Катування, розстріли невинних без суду і слідства, насильницькі депортації, фільтраційні табори, масові переслідування - ідеологічні спадкоємці радянщини в путінській росії знову принесли на українську землю

масові політичні репресії.

Ціною надзусиль Україна бореться не лише за звільнення своїх земель, за відновлення суверенітету, а й за те, щоб сталінські методи «Великого терору» не були інструментом політики в сучасному світі.

Вічна пам‘ять безневинно загиблим та закатованим українцям.

Вічна слава живим борцям за нашу Перемогу!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора