A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

22 травня 2023 року минає 10 років з дня смерті нашого земляка, українського поета, гумориста, прозаїка, члена Полтавської Спілки літераторів Миколи Пилиповича Нетеси

Дата: 22.05.2023 16:38
Кількість переглядів: 53

22 травня 2023 року минає 10 років з дня смерті нашого земляка, українського поета, гумориста, прозаїка, члена Полтавської Спілки літераторів Миколи Пилиповича Нетеси.

Микола Пилипович Нетеса народився 4 січня 1930 року в селі Стукалівка колишнього Гребінківського, а нині Лубенського району. Майже все своє життя він писав, спочатку це були статті до газет та періодичних видань, а згодом власні твори.

В Гребінківському міському краєзнавчому музеї, відбувся вечір пам’яті Миколи Нетеси.

Людмила Безвиненко розповіла про життєвий шлях поета. Олена Іващенко, бібліограф Гребінківської міської публічної бібліотеки, ознайомила присутніх з численними збірки творів автора і зробила бібліографічний огляд його творчості. Надія Фальківська поділилася своїми враженнями від прочитаних творів Миколи Пилиповича.

Микола Нетеса був людиною зі щирою душею і добрим серцем. Багато теплих слів і щирих спогадів лунало про поета від Анатолія Кисіля, Ніни Третяк, Євдокії Бичової, Людмили Лавренко.

Світлими спогадами про Миколу Пилиповича поділилася його дружина, Віра Василівна подякувала присутнім за щирі і добрі слова про її чоловіка.

Більшість поетичних збірок Миколи Нетеси побачили світ завдяки його дружбі з нашим відомим земляком, Заслуженим працівником культури і спорту України, Заслуженим тренером Євразії, Миколою Павловичем Вороною. Саме він став спонсором їх видання.

22 травня 2013 року на 84-му році завершився життєвий шлях Миколи Пилиповича Нетеси, але пам’ять про нього назавжди залишиться у серцях його близьких і рядках його творів.

✍️©Гребінківський міський краєзнавчий музей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора