A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Українська пісня – то мова єднання

Дата: 15.07.2023 19:25
Кількість переглядів: 64

У суботу у парку міського Будинку культури відбувся благодійний заключний концерт виконавців, аматорських колективів і майстрів народного мистецтва закладів культури Гребінківської міської територіальної громади “Звучи, рідна мово!”. На території парку розкинулися імпровізовані торгові павільйони та виставки. Кожна сільська громада представила вироби народної творчості, кулінарні та городні “шедеври”. Гребінківська школа мистецтв виставила найкращі роботи своїх вихованців. Картини місцевих художників, вишиванки майстринь, вишиті сорочки та українські народні костюми грали барвами в різних куточках парку. Українська мова, пісня та костюм підкреслюють нашу національність та незалежність, об’єднують не лише українців, а й весь світ навколо України.
На святі у Гребінці були присутні почесні гості з Полтави, журі обласного огляду – конкурсу народної творчості: Дмитро Олександрович Соколов – доктор філософії, директор Полтавського обласного Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, член Національної Всеукраїнської музичної спілки; Олександр Григорович Князь – методист відділу культурно-масової роботи, виставкової, видавничої діяльності та охорони нематеріальної культурної спадщини Обласного Центру народної творчості, артист драми Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя, головний режисер Національного Сорочинського ярмарку та Лідія Олександрівна Кретова – солістка Полтавської обласної філармонії. Також на святі був присутній і гість з Німеччини Єнс Гертіг, який провів у нашій громаді тиждень. Майстриня машинної вишивки Олена Бровар подарувала Єнсу футболку з надписом “Україна”. Німецький гість відвідав багато сільських громад Гребінківщини, закладів освіти, фермерських господарств. Разом з гребінківською делегацією на чолі з В.І.Колісніченком Єнс Гертіг подорожував Україною, побував на Полтавщині та на Донеччині. Він захоплюється мужністю українців у боротьбі з окупантами. З цікавістю він слухав українські пісні, знімав на камеру виступи аматорських колективів Гребінківщини.
Благодійний концерт відкрив голова Гребінківської громади В.І.Колісніченко. Віталій Іванович подякував всім, хто наближає перемогу та допомагає воїнам-захисникам. Ведуча свята Леся Баранівська представляла виконавців та колективи старостатів Гребінківщини, розповідала про талановитих земляків та їх вклад в розвиток українського мистецтва. Найкращі аматорські колективи громади порадували присутніх народними піснями, хореографічні колективи – танцями, вокалісти та дуети – задушевними творами, інструментальні гурти – драйвовими мелодіями.
Журі уважно переглянуло концертну програму аматорів сцени Гребінківщини та наприкінці свята голова журі Дмитро Олександрович Соколов вручив Подяки та Грамоти переможцям минулорічного обласного огляду-конкурсу народної творчості “Любов виникає з любові”.
Завдяки спільним зусиллям артистів, продавців на ярмарку, гостей та глядачів вдалося зібрати 19 тисяч 103 гривні та 50 євро на потреби Збройних Сил України. Такі концерти об’єднують людей та їх прагнення допомагати нашим захисникам. Музичний твір під назвою “Мова єднання” чарівно виконала солістка Гребінківського міського Будинку культури Наталія Мехедова. Пісня – то мова єднання…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора