A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Громада Гросхартмансдорфа з Німеччини має намір розпочати співробітництво з Гребінківською громадою

Дата: 11.07.2023 16:06
Кількість переглядів: 22

Гребінківщину відвідав представник громади Гросхартмансдорфа з Німеччини, депутат місцевої ради, міністр культури Дрездена (начальник департаменту) пан Єнс Гертіг. Знайомство Єнса Гертіга з Україною розпочалося ще у 2017 році. Але цього разу доля привела його саме в нашу громаду. Єнс виявив бажання приїхати у Слободо-Петрівку, щоб відвідати родину Котенків, яку його сім’я прихистила в Німеччині у перші дні повномасштабного вторгнення.

Ще в березні цього року, в онлайн-форматі голова Гребінківської громади Віталій Колісніченко поспілкувався з керівництвом громади Гросхартмансдорфа з Німеччини і запросив шанованих гостей до України, і, зокрема, у Гребінківську громаду. І ось у ці дні депутат Громади Гросхартмансдорфа пан Єнс Гертіг гостює у нашій громаді. Спершу, шанований гість, зустрівся із працівниками Гребінківької міської ради і разом з усіма вшанував Хвилиною мовчання пам’ять загиблих українців у війні з росією.

Міський голова Віталій Колісніченко розповів пану Єнсу про історію створення та життя нашої громади. І з великою зацікавленістю Єнс Гертіг слухав цю розповідь, і відмітив: “Між нашими громадами є багато подібного, але є і відмінності. Громада Гросхартмансдорфа набагато менша від Гребінківської громади, бо має лише 2,5 тис. населення. У нас також добре розвинена аграрна галузь, є також промислові об’єкти, розвинена сфера послуг. Всі українці зараз мають багато проблем, пов’язаних з війною. Та мене вражає мужність, стійкість, працелюбність звичайних українців.”

У ході цього дружнього візиту пан Єнс відвідав багато закладів освіти, культури, підприємства та фермерські господарства Гребінківщини. Але розпочав свою подорож Гребінчиним краєм з батьківщини нашого славного земляка Євгена Гребінки – Мар’янівки. Тут він почув справжню українську пісню у виконанні місцевого ансамблю “Солоспів”, поклав квіти до могили Євгена Гребінки, з великою цікавістю відвідав музей братів Гребінок та спробував справжніх полтавських вареників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора