A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Гребінківський міський краєзнавчий музей запросив фахівців відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Національного природного парку "Пирятинський"

Дата: 18.07.2023 16:39
Кількість переглядів: 32

У грудні 2009 року засновано Національний природний парк "Пирятинський". Площа його території – 120,3 км². Водно-болотисті угіддя парку становлять понад 60% заповідної території парку. Вони сформовані Пра-Дніпром у післяльодовиковий період. Найбільшою цінністю цієї природо-заповідної території є безкраї заплави тихоплинного Удаю з багатим різноманіттям рослинного і тваринного світу.

Для комфортного відпочинку, у зручних та доступних місцях, облаштовано рекреаційні пункти.

Рівнинна територія, помірно континентальний клімат із достатньою кількістю опадів і тепла, густа мережа доріг, відкривають широкі можливості для рекреації і туризму Національним природним парком "Пирятинський".

18 травня 2023 року, Гребінківським міський краєзнавчим музеєм була організована екскурсія для внутрішньо-переміщених осіб Гребінківської громади, активу музею, Міської публічної бібліотеки – з нагоди Міжнародного Дня музеїв.

Гребінківська міська рада забезпечила транспортом, а працівники Національного природного парку "Пирятинський" провели безкоштовно екскурсію, за що ми їм висловлюємо велику вдячність!

А 12 липня, Гребінківський міський краєзнавчий музей запросив фахівців відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Національного природного парку "Пирятинський" (Олена Дмитрівна Проскурня – начальник відділу еколого-освітньої роботи та рекреації, Олена Кузьмівна Пономаренко – фахівець з екологічної освіти II категорії та Наталія Олександрівна Панченко – фахівець з екологічної освіти I категорії) на засідання круглого столу, яке відбулося у читальній залі Гребінківська міська публічна бібліотека. Учасниками круглого столу були: працівники та актив Гребінківського міського краєзнавчого музею, працівники міської та сільських бібліотек Гребінківської громади.

Фахівці еколого-освітньої роботи та рекреації Національного природного парку "Пирятинський" розповіли багато цікавого про історію його створення, ознайомили із туристичними маршрутами Пирятинського краю, а за допомогою презентації продемонстрували цікавинки флори і фауни парку.

Гості ознайомили присутніх із облаштованими місцями відпочинку на туристичному маршруті "Кроти-Бурти".

Учасники круглого столу обмінялись інформацією про пам'ятки природи Гребінківщини.

Така співпраця із Національним природним парком "Пирятинський" необхідна, адже вже на першому засіданні круглого столу учасники одержали багато цікавої інформації, яку вони використають у своїй еколого-освітній роботі серед населення, особливо у роботі з молоддю.

Фахівці парку запросили учасників зібрання відвідати Національний природний парк "Пирятинський".

Працівники Гребінківського міського краєзнавчого музею ознайомили гостей із експонатами музею. Гості побачили і дізналися багато цікавого про історичне минуле і культурне життя Гребінківщини.

...✍️©Людмила Безвиненко;

Фото – Анатолія Чернишенка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора