A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Скільки зібрано і куди підуть кошти з благодійних концертів Олени Білоконь

Дата: 07.08.2023 20:52
Кількість переглядів: 19

Завжди радо зустрічає Гребінківщина свою землячку – Олену Білоконь.

Красуня – співачка родом з Почаївки, тому ніколи не минає своєї малої батьківщини. Так було і цього разу. Концерти благодійного туру Полтавщиною «Все буде Україна» вже пройшли в Чорнухах, Хоролі, Нових Санжарах та інших містах та селищах. А ось у неділю, 6 серпня, Заслужена артистка України Олена Білоконь завітала на Гребінківщину.Вдень у Почаївському сільському Будинку культури на неї чекали рідні, знайомі, друзі, односельці, вчителі та вихователі. Жителі села активно долучилися до збору коштів на потреби ЗСУ. “І вже традиційно, – як розповідає староста Почаївського старостинського округу В.А.Шкарбан ,- перед благодійним концертом ми проводимо ярмарок, лотарею та аукціон. Односельці позносили багато смаколиків, кулінарних виробів, фруктів та овочів. Дитячі поробки були лотами аукціону. Найбільше вторгували за хлібницю та красиву скриньку”. Гучними оплесками односельці зустрічали кожну пісню своєї талановитої землячки. Олена Білоконь вміє передати голосом всі емоції, торкається найпотаємніших струн людської душі. Пісні про війну та солдатську мужність, козацьку славу теж були в репертуарі Заслуженої артистки, викликали непрохану сльозу у слухачів. У концерті брали участь і аматори сцени, і діти. Скринька для збору коштів стояла у глядацькому залі. На концерті у Почаївці вдалося зібрати 12 тисяч 760 гривень. Ці гроші вручили мамі воїна-земляка Олега Володимировича Санчила, який знаходиться на лікуванні.
В цей же день Олена Білоконь завітала з благодійним концертом і до Гребінки. Вихованці хореографічної студії “Максимум” перед концертом проводили показові виступи та збирали кошти. Дітям вдалося зібрати 1 тисячу 10 грн. Квітами, подарунками та теплими словами вітали гребінківці Олену Білоконь. Підспівували та підтанцьовували під час її виступу. Щирі українські народні пісні у виконанні Заслуженої артистки України викликали шквал аплодисментів. Зі словами подяки до співачки звернувся і Гребінківський міський голова – Віталій Колісніченко. Віталій Іванович зауважив, що в першу неділю серпня гребінківці традиційно святкують День міста.
“У сьогоднішніх реаліях війни в країні такі зібрання можливі лише завдяки нашим захисникам, тому продовжуємо спрямовувати наші зусилля на перемогу.
Святкові заходи будуть організовані вже після довгоочікуваної та такої бажаної для всіх перемоги”,– наголосив міський голова.
В концерті Олени Білоконь брали участь вихованці Гребінківської дитячої школи мистецтв. У скриньку “На підтримку Збройних Сил України” гребінківці зібрали 10 тисяч 23грн, загалом на концерті було зібрано 11 тисяч 33 гривні. Кошти будуть витрачені на придбання необхідного для наших воїнів-захисників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора