A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Шановні гребінчани! Запрошуємо вас на презентацію  проекту #віртуальність_забутих_предків, що здійснюється на основі археологічних досліджень у Гребінці 16 років тому на території вашої громади

Дата: 11.09.2023 13:12
Кількість переглядів: 31

Шановні гребінчани!

Запрошуємо вас на презентацію  проекту #віртуальність_забутих_предків, що здійснюється на основі археологічних досліджень у Гребінці 16 років тому на території вашої громади. 

Комунальний заклад «Центр охорони та досліджень пам’яток археології» Полтавської обласної ради у цьому році реалізував інноваційний проект – «ViRтуальність забутих предків: імерсивний світ шаманського поховання бронзової доби». 

Науковці нашого Центру створили віртуальну реконструкцію поховання шаманки та артефактів бронзової доби, які знайшли під час археологічних розкопок у 2007 році. Усі ці роки ми займалися додатковими дослідженнями цього комплексу, й тепер завдяки сучасним технологіям можемо «оживити» експозицію, щоб запросити вас всіх до загадкової епохи більш ніж чотиритисячолітньої давнини.

Цьогоріч нарешті настав час явити гребінківські знахідки Україні та світові – у діджитал-іпостасях.

 

У програмі заходу:

представимо результати розкопок археологів у Гребінці в 2007 р., реконструйовані у 3D-моделях (знайдене шаманське поховання та ще трьох поховань з цього ж кургану)

відтворимо експозицію «шаманського комплексу» у технологіях віртуальної реальності із застосуванням VR-обладнання (на вас чекає можливість пройти захопливий квест у похованні за допомогою імерсивних окулярів та рукавичок) 

проведемо інтерактивну лекцію про духовний та матеріальний світ наших пращурів катакомбної доби, розповімо про розкопки та саму родзинку проєкту – пані «Шаманку» – якою вона була. Відтворимо зовнішній вигляд шаманки при житті в технології AR  доповненій реальності, який ви зможете побачити за допомогою смартфону.

- познайомимо із онлайн-продуктом, який надалі стане в нагоді для навчання та пізнання стародавньої історії, та яким кожен з вас зможе скористатися на браузері ноутбуку, що передбачає віртуальну мандрівку всередині кургану, схожу на комп’ютерну гру.

 

Наша ідея — змусити стародавні артефакти та археокомплекси, які пережили у землі понад 4000 років, говорити з молодими аудиторіями зрозумілою і сучасною мовою.

Будинок культури Гребінківської міськради, вул. Гребінки, 13

Неділя, 8 жовтня, 13.00. Вхід – вільний

Збережемо культурну спадщину разом. Історія – на часі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора