A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Сина все чекають, а в Бога вже його душа…

Дата: 24.11.2023 20:33
Кількість переглядів: 21

“Мам, я в бою за волю пішов в далечінь,
За правду і долю нових поколінь…”

У Міському будинку культури сьогодні згадували нашого земляка, молодого хлопця, мужнього воїна і захисника Артема Федоренка, який загинув у боях з рашистськими загарбникам у жовтні минулого року.
Вечір пам’яті розпочали із Хвилини Мовчання, схиливши голови, присутні помолилися за упокій світлих душ усіх захисників, наших земляків, які заплатили життям за нашу свободу і незалежність.Артем народився 29 серпня 1993 року у Гребінці. В 2011 році закінчив Гребінківську ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1. Мав багато друзів, мріяв про щасливе майбутнє…
В 2016 році здобув базову вищу освіту за спеціальністю «Документознавство та інформаційна діяльність» в Національному педагогічному університеті ім. Драгоманова.

З 2018 року працював на станції Гребінка на посаді прийомоздавальника вантажу та багажу в потягах.
З квітня 2022 року був призваний по мобілізації та проходив військову службу в гранатометному відділенні 7-ої штурмової роти 3-ого штурмового батальйону в/ч А 4010.
Артем загинув 28 жовтня 2022 року в районі населеного пункту Майорськ Донецької області внаслідок ворожого артилерійського обстрілу під час бойових дій за визволення України від російських загарбників. Боєць до останнього подиху був вірний присязі та був упевнений у перемозі.
Він прожив зовсім коротке, але свідоме життя справжнього чоловіка та патріота. Недолюбив, не здійснив всіх мрій, але й не став осторонь подій, які відбуваються в нашій країні. За нас він віддав найдорожче – своє молоде життя.

І хоч в залі було не так багато людей, але вечір пам’яті і спогадів вийшов дуже теплий. Багато було сказано щирих слів співчуття, багато пролунало теплих спогадів про світлу і добру людину, яким був і залишиться назавжди в нашій пам’яті Артем Федоренко. До слова були запрошені: заступник міського голови Валерій Волошин, класний керівник Любов Кузьменко, подруга дитинства Анастасія Жемчугова, виконуючий обов’язки начальника станції Андрій Дюжов, начальник відділу рекрутингу та комплектування 5-го відділу Лубенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Білоцерківець, друзі і знайомі родини Галина Бондаренко та Яніна Бара. Портрет Артема Федоренка розміщений на Алеї Пам’яті Героїв – земляків, а віднедавна вулиця Гагаріна в Гребінці була перейменована на честь цього мужнього захисника Артема Федоренка.

Під час цього благодійного заходу була встановлена скринька для збирання коштів, і усі бажаючі могли долучитися. Організатори передадуть кошти на допомогу військовим.
Ми усі у неоплатному боргу перед пам’яттю загиблих Героїв – відважних, гордих, сміливих, вільних і нескорених, які віддали свої життя заради квітучого майбутнього своєї Батьківщини.
Вічна пам’ять Артему Федоренку, щирі співчуття батькам.

Герої не вмирають, вони вічно живуть у пам’яті своїх земляків!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора