A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

90-і роковини голодомору в Україні

Дата: 25.11.2023 17:52
Кількість переглядів: 12

90-і роковини голодомору в Україні🕯️

Голодомор – геноцид проти Українського народу, результат спеціально організованого комуністичним керівництвом штучного голоду в 1932–1933 роках, що спричинив загибель мільйонів людей.

В Україні є давній звичай – у пам’ять про померлу людину запалюють свічку. І щороку в Україні у четверту суботу листопада на вшанування тих, хто помер з голоду, запалюють свічки. Цей злочин був ретельно продуманий, задіяні численні механізми його реалізації: через чисельні податки і збори, нереальні хлібозаготівельні плани та обшуки в українських селян.

Через 90 років після Голодомору-геноциду росіяни знову застосовують проти українців методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, мову – знищити українську націю як таку. Для цього окупанти масово вбивають і депортують українців, руйнують міста.

Цього року 25 листопада о 16-й годині Україна схилила голови у загальнонаціональній хвилині мовчання. Нашим спільним обов'язком є гідно вшанувати вбитих голодом жертв комуністичного режиму і передати пам’ять про трагедію наступним поколінням.

Міський голова Віталій Колісніченко разом з посадовцями міської ради вшанували пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 рр. в м. Гребінка.

Жителі нашої громади долучились до акції «Запали свічку» - засвітили вогник у своїх домівках, як вияв скорботи за жертвами і віри у те, що в майбутньому подібні трагедії не повторяться.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора