A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Вітаємо усіх гребінківців з Днем народження українського письменника, поета, байкаря та добродія – Євгена Павловича Гребінки

Дата: 02.02.2024 12:48
Кількість переглядів: 12

02.02.2024 року, з нагоди 212-ї річниці від Дня народження українського письменника, поета, байкаря, нашого земляка та добродія Євгена Павловича Гребінки, у кімнаті-музеї «Гребінчина світли́ця», зібралися палкі шанувальники і популяризатори творчості Євгена Гребінки.

Учасники святкового зібрання Надія Фальківська, Анатолій Чернишенко та Надія Байдик декламували твори Євгена Гребінки.

Звучали авторські вірші про нашого славетного земляка від членкині Національної спілки журналістів України, лауреата літературно-мистецької премії імені Василя Симоненка – Ніни Третяк, місцевих поетів-ентузіастів Валентини Рябоконь та Віктора Солодовника.

Ведуча події Людмила Безвиненко акцентувала увагу присутніх на значній ролі Євгена Гребінки у становленні української літературної мови, а також на його непересічному благородстві та доброчинницькій діяльності впродовж усього його життя.

Звучали українські пісні у виконанні тріо родини Бондаренків, які є внутрішньо-переміщеними особами з міста Лиман (Донеччина).

Вітаємо усіх гребінківців з Днем народження українського письменника, поета, байкаря та добродія – Євгена Павловича Гребінки.

Пишаємося нашим славетним земляком!

Вивчаймо його творчу спадщину!

✍️Гребінківський міський краєзнавчий музей;

©Фото – Анатолій Чернишенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора