A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Висловлюємо щиру подяку Віктору Терену за подаровану книгу своїх віршів "Любов і свобода", та Nina Tretiak, що передала її до Гребінківської міської публічної бібліотеки

Дата: 26.03.2024 17:07
Кількість переглядів: 17

Висловлюємо щиру подяку Віктору Терену за подаровану книгу своїх віршів "Любов і свобода", та Nina Tretiak, що передала її до Гребінківської міської публічної бібліотеки.

Віктор Терен - поет, прозаїк і разом з тим, відомий в Україні політичний та громадський діяч. Саме він першим озвучив ідею Народного Руху і став його засновником. Депутат українського парламенту, один з авторів Конституції України. І при цьому написав чудові поетичні та прозові твори, зокрема, роман "Ворожіння на ягнятку", за який йому була присуджена Міжнародна літературна премія імені Джека Лондона.

Ця книга має таку виразну і промовисту назву - "Любов і Свобода". Власне, це є життєве кредо і самого автора: любов до рідного слова, поезії, і водночас боротьба за свободу Батьківщини і моральну гідність людини.

Деякі з віршів цієї книги писалися ще тоді, коли взагалі писати вірші про Україну було небезпечно. Інші з'явилися на світ Божий зовсім недавно, в наш пошматований російськими ракетами час, але сьогодні і завтра, в кінці і в передмові, кожен вірш Віктора Теренах пронизаний чесною любов'ю до своєї Вітчизни і вірою в перемогу нашої незламної української свободи.

В книзі поміщено репродукції картин "Білі брами", "Не сумуй, душе моя" та "Sagrada Familia", які написала сучасна українська художня Евеліна Май.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора