A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

26 березня, спільно із Гребінківським міським краєзначим музеєм, вчителька організувала дітей на цікаву екскурсію

Дата: 26.03.2024 14:07
Кількість переглядів: 8

Учителька початкових класів Опорний заклад Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ст. №4, Світлана Валентинівна Шапошник вже багато років активно співпрацює з Гребінківським міським краєзнавим музеєм. Її вихованці не тільки відвідують міський краєзнавчий музей, а й вивчають історію рідного міста, його вулиць, пам'ятників.

26 березня, спільно із Гребінківським міським краєзначим музеєм, вчителька організувала дітей на цікаву екскурсію. Вихованці Світлани Валентинівни, учні 4Б класу, відвідали батьківщину наших славетних земляків, братів Євгена та Миколи Гребінок – село Мар'янівку.

В селі Мар'янівка учасників екскурсії вітав його символ, великий білий птах – лелека. Він декілька днів тому повернувся з теплих країв і, ніби сповіщає нас про початок весни. Птах був дуже заклопотаний. Він готує гніздо до повернення своєї коханої.

Діти оглянули добре відремонтоване і естетично оформлене приміщення сілького Будинку культури. Дітям дуже захотілось піднятися на гарно оформлену сцену.

У музеї братів Гребінок діти дізнались багато нового і цікавого про життя наших видатних земляків.

Учні також відвідали знаменитий сріблястий каштан, що знав ще Євгена Гребінку і Тараса Шевченка, які побували тут в 1843 році.

А посадив його батько Євгена Гребінки, Павло Іванович, коли почав будувати будинок на хуторі Убєжище, на початку 19 століття.

Дітям хотілося доторкнутися до цього старовинного велетня.

Учасники екскурсії відвідали родинне поховання сім'ї Гребінок.

Діти гарно відпочили і дізнались багато цікавого про історію сіл Лутайка, Короваї, Мар'янівка.

Такі подорожі рідним краєм є необхідною складовою патріотичного виховання молодого покоління. В наш складний час вони є також емоційним розвантаженням для дітей, особливо для тих, чиї батьки зараз боронять країну від ворога. А в цьому класі батьки 6-ти дітей воюють в найгарячіших точках.

Екскурсію провели працівники Гребінківського міського краєзнавого музею Альона Данильченко та Людмила Безвиненко.

Фото – Анатолія Чернишенка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора