A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Лубенські музейники відвідали пам’ятні місця Полтавщини пов’язані з письменником Євгеном Гребінкою

Дата: 03.06.2024 15:51
Кількість переглядів: 20


Лубенські музейники відвідали пам’ятні місця Полтавщини пов’язані з письменником Євгеном Гребінкою. Працівників музею та музейних активістів гостинно зустріла в.о. директора Гребінківського міського краєзнавчого музею Людмила Безвиненко. Хранителька минулого Гребінківщини презентувала гостям експозицію присвячену пам’яті великого земляка та розповіла про життєвий та творчий шлях письменника. Лубенці мали змогу познайомитись і з залами присвяченими історичному минулому та видатним людям Гребінківської громади.
Від імені колективу Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького в.о директора Тетяна Сафронова вручила подяку Людмилі Андріївні за багаторічну працю на ниві збереження та популяризації історії рідного краю. Гості з Лубен відвідали і родинний музей братів Гребінок у селі Мар’янівка, де із цікавістю прослухали розповідь екскурсовода Альони Данильченко.  Музейники побували на місці садиби родини Гребінок, доторкнулися до природної пам’ятки, двохсотрічного  сріблястого каштана та поклали квіти на могилу великого українця. Щире спілкування, обмін думками та професійними планами надали працівникам музею наснаги на подальшу роботу.
Щиро вдячні колегам Людмилі Безвиненко та Анатолію Чернишенку за співпрацю, за спільну діяльність у напрямку збереження надбань культури та історії Полтавщини.

…✍️© В.о директора Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького – Тетяна Сафронова.
Світлини – працівників обох музеїв.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора