A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

28 річниця Конституції України

Дата: 28.06.2024 11:00
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

28 червня 2024 року – 28 річниця прийняття Конституції України і 856 день від моменту повномасштабного вторгнення військ рф в Україну. В умовах нашої боротьби і на тлі незліченних злочинів окупантів, цінності, закладені в Основному Законі, для кожного українця набувають ще вагомішого і більш глибокого змісту.

У Конституції закріплено суверенітет Української держави на всій її території, яка є недоторканою, а захист цього суверенітету є найважливішою функцією держави і справою всього Українського народу. Конституційний обов’язок щодо захисту України, її незалежності та територіальної цілісності, шанування її державних символів йде від серця кожного українця, виходить з глибин нашої історії та передається з покоління в покоління. Дієвість цієї Конституції українці демонструють на практиці вже понад 10 років війни, яку рф розв’язала і веде проти України.

В Гребінківській міській територіальній громаді з нагоди Дня Конституції посадовці міської ради на чолі із заступницею міського голови Лесею Радченко поклали квіти до Алеї Пам’яті Героїв та вшанували пам’ять земляків, які віддали за Україну найцінніше – своє життя, хвилиною мовчання.

                                Фото без опису

В закладах культури громади, з нагоди відзначення Дня Конституції України, проведено тематичні книжкові виставки «Конституція України: вимір історії і часу», «Конституція України - погляд у майбутнє»;

                                Фото без опису

Гребінківським міським краєзнавчим музеєм для наймолодших жителів громади проведений урок патріотичного виховання «Патріотизм починається з колиски»; на сторінці закладу у соціальній мережі опубліковано презентаційний матеріал «Конституційний процес в Україні»;

 

                                            Фото без опису

 

В бібліотечних закладах громади діяли виставки літератури, історичні та правові години, пізнавальні вікторини, столи «правової довідки», присвячені висвітленню подій історії державотворення в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора