A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

17 січня - роковини смерті нашого земляка В'ячеслава Олексійовича Лисенка, героя, захисника, "Кіборга" з позивним "Колюня"

Дата: 17.01.2022 13:38
Кількість переглядів: 90

17 січня - роковини смерті нашого земляка В'ячеслава Олексійовича Лисенка, героя, захисника, "Кіборга" з позивним "Колюня".

Сержант Збройних сил України. Учасник боїв за Іловайськ та боїв за Донецький аеропорт.

У червні 2014-го мобілізований, 93-тя окрема механізована бригада.

У серпні 2014 у боях за Іловайськ був заступником командира взводу. Вивів свій взвод з оточення.

У Донецькому аеропорту був корегувальником вогню на диспетчерській вежі, ніс службу в терміналах, прикривав "дорогу життя" .

17 січня 2015-го року разом з кількома вояками отримав наказ - зайняти позицію у приміщенні пожежної частини. При обстрілі з побратимом корегували вогонь з приміщення коли наблизився ворожий танк. Вояки дали запит на вогняне підкріплення, його не було. Танк майже впритул розстріляв приміщення. Від поранень обоє загинули.

За особисту мужність і героїзм, виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений: орденом "За мужність" ІІІ ступеня (04.06.2015 посмертно), нагрудним знаком "За оборону Донецького аеропорту (посмертно).

В міській бібліотеці підготовлено виставкау-реквієм до вшанування пам'яті нашого земляка: "Вклонімося пам'яті загиблому герою".

Працівники Гребінківської міської публічної бібліотеки щиро співчувають рідним та близьким В'ячеслава.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора