A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури і туризму
Гребінківської міської ради

Новини

9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови

Мова − це найважливіший засіб спілкування і пізнання та один із ключових факторів незалежності країни. Щороку 9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Це свято було встановлено указом Президента України 6 листопада 1997 року. Зазвичай в цей день вшановують пам’ять Преподобного Нестора-Літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з його праці починається писемна українська мова. Колись навіть дітей віддавали до школи саме у цей день, після служби у церкві, де молились та просили у Нестора-літописця, аби благословив майбутніх учнів.

14:00 07.11.2022

Серце захисника не витримало…

Війна приносить багато смутку і болю. На жаль, надто дорогою ціною дається нам свобода і незалежність. Сьогодні жителі нашої громади з невимовним сумом і великим жалем проводжали в останню земну дорогу нашого земляка Руслана Барана з Овсюків.

13:41 05.11.2022

День визволення України від фашистських загарбників

День визволення України від фашистських загарбників – свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. Свято встановлене відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…».

14:54 28.10.2022

Змучене тіло і зболіла душа Героя знайшли спочинок на небесах…

21 жовтня у Київському військовому госпіталі від тяжких поранень помер сержант ОВРАМЕНКО Євгеній Володимирович. Схиляємо голови у глибокій скорботі і сумуємо разом із рідними, друзями, бойовими побратимами, знайомими Героя. Євген до глибини душі був справжнім патріотом своєї Батьківщини, свого рідного краю, був надійним товаришем, вірним побратимом, хорошим сином, батьком та чоловіком, був щедрим на добро і ласку дідусем, був…

13:19 23.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора